severs

Project ADA

ADA - Accelerating Data Analysis - is gericht om rekenkracht van supercomputers voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het doel van ADA is het faciliteren van onbeperkte rekenkracht voor het publiek, het bedrijfsleven, onderwijs- en overheidsinstellingen. ADA is uw partner wanneer het gaat om rekenkracht, gegarandeerde uptime, lagere overheadskosten, geen vertraging in data-overdracht en een veilige omgeving voor gevoelige informatieafhandeling.

Supercomputers - Project ADA heeft een supercomputer geconstrueerd die zowel krachtig, modulair als schaalbaar is. Hiermee is ADA in staat om een cluster van computers onmiddellijk te vergroten door extra computers toe te voegen wanneer dit nodig is. Om de flexibiliteit te vergroten bevatten deze computers zowel CPU's als GPU's om perfect aan te sluiten bij de wensen van de gebruikers. ADA springt hiermee in op de behoefte van afnemers voor laagdrempelige rekenkracht, aanzienlijke besparingen, beschikbaarheid en gebruikersgemak.

Wat doet ADA - Het aanschaffen van een supercomputer kan voor gebruikers een complex traject zijn. Denk hierbij aan de complexe hardware, software en aanverwante technologieën. Vergeet daarnaast niet de mate van expertise welke nodig is om een degelijke computercluster te beheren en te gebruiken. Tot slot zijn er nog de hoge kosten bij aankoop, onderhoud en afschrijving welke de aanschaf bemoeilijken. ADA gaat de gebruiker van bovengenoemde zaken volledig ontlasten. ADA heeft het netwerk en de expertise om voor de gebruiker een betrouwbare partner in dataverwerking te zijn, zodat de gebruiker zich kan focussen op wat voor hem belangrijk is. Bij ADA staat 100% klanttevredenheid hoog in het vaandel. Denk hierbij aan onze kwaliteit van advisering, ondersteuning en een persoonlijke benadering van elke afnemer die gebruik wenst te maken van onze supercomputer.


severs
Blog image
Hot
Groningen krijgt supercomputer
15-03-2018

Dankzij Samenwerking Noord hebben wij een interview mogen geven om de komst van Nederlands eerste public toegankelijke supercomputer te mogen aankondigen. Lees het interview hier
Hot
DCValley en ADA Computing bespreken komst supercomputer naar FoodValley
15-03-2018

Ede/Veenendaal, 10 april 2018 – DCValley en ADA Computing zijn in gesprek om supercomputer ADA naar de FoodValley te halen. ADA zou de eerste supercomputer in de FoodValley worden die publiekelijk toegankelijk is. Lees het interview hier
Vision image

Onze speerpunten


Locatie
Het computer cluster komt in de stad Groningen, Nederland, Europa. Hierdoor blijft uw data in Europa en vallen wij onder Europese wetgeving. Europa heeft nog geen wetgeving omtrent de inzage van uw data, zoals de Amerikaanse regering dat heeft. Alle data, opgeslagen bij Amerikaanse bedrijven, is van de Amerikaanse regering.
Bron:www.classity.nl


Privacy
In de huidige maatschappij speelt privacy een steeds belangrijkere rol. Ons privacy beleid is simpel en transparant. Het enige wat wij van een klant bijhouden is hoeveel rekentijd (cores per uur) en opslagcapaciteit gebruikt. Wij gebruiken geen bots om de data of rekenmethoden van een klant te inspecteren en te analyseren.


Gebruiksvriendelijk
Wij streven naar een gebruiksvriendelijke omgeving voor een goede werk ervaring. Klanten kunnen inloggen op ons systeem via een virtuele omgeving, door bijvoorbeeld gebruik te maken van Citrix or MobaXterm. Ook het gebruik van het computer cluster moet natuurlijk aanvoelen, hiervoor kunnen tools als Apache Hadoop gebruikt worden. Elke klant krijgt een eigen werkomgeving waar persoonlijke te gebruiken software geïnstalleerd kan worden.


Persoonlijk en Samenwerking
Project ADA wordt niet een gewoon datacentrum met veel reken- en opslagcapaciteit, maar een innovatief platform voor de ontwikkeling van zowel hardware als software/ web-technologieën. Wij streven ernaar om uw project zo efficiënt mogelijk op onze systemen uit te voeren. En zijn daarom ook zeer bereid om uw werkomgeving op onze systemen samen met u in te richten. Persoonlijk contact vinden wij hierbij een pre.


Beschikbaarheid
ADA wordt een TIER-IV-datacentrum. Deze regelgeving maximaliseert de “up-time” van ADA. De meeste systemen worden dubbel uitgevoerd en in combinatie met noodgeneratoren moet het computer cluster “altijd” toegankelijk zijn voor onze klanten. Bron: Uptime Instituut
Vision image

Over ons


Wat zijn we
Wij zijn onafhankelijke onderneming met kleinschalige efficiënte "groene datacenters" bij u in de buurt, verspreidt over heel Nederland. En bieden onbeperkte verwerkings- en rekencapaciteit, High Performance Computing voor een brede groep gebruikers uw werkpaard in "the cloud". Nu beschikbaar voor particulieren, onderwijs, bedrijfsleven, overheid enz.


Hoe doen we dat
Ons computersysteem is flexibel, modulair en schaalbaar qua configuratie. Hierdoor kunnen gebruikers hun eigen systeem-configuratie bepalen. U bepaalt dus de verwerkingssnelheid, opslag volume, werkgeheugen, enz, maar ook de kosten. Door ons transparante “billing system”, betaalt u daadwerkelijk alleen de gebruikte rekencapaciteit. Uw voordeel, geen onverwachte kosten, project kosten vooraf vastgesteld en geen eigen investeringen in computers.


Veiligheid
Wij gebruiken data-beveiliging door twee-staps-verificatiemethoden, hanteren de ISO27001 de standaard voor informatiebeveiliging en gebruiken geen bots om uw data of rekenmethoden te inspecteren of te analyseren. Wij zijn een onafhankelijk Nederlands bedrijf waardoor het onder de Nederlandse wetgeving valt en uw data binnen de Nederlandse grenzen blijft. Wij hanteren een gesloten netwerk binnen de grenzen. Voor u helder, duidelijk en veilig.


Voordelen van ADA
ADA beheerd alle hardware voor optimale systeem performance en stabiliteit ADA gebruikt de allernieuwste Intel processors, resulterend in ongekende rekenkracht ADA kan on demand het computersysteem uitbreiden voor extra rekenkracht ADA bied een grafische gebruikersinterface voor unieke HPC-ervaring ADA neemt uw hardware zorgen uithanden, geen afschrijving-, onderhoud-, service- en overheads-kosten


Persoonlijk van aard
Ons ultieme doel is 100% klanttevredenheid te leveren met betrekking tot kwaliteit van advisering, ondersteuning en een kleinschalige persoonlijke benadering van elke cliënt, die gebruik wenst te maken van ons datacenter. Als uw interesse gewekt is, bent u van harte welkom om ons aan te schrijven voor een persoonlijk gesprek zodat we gezamenlijk uw uitdaging kunnen aan pakken en samen de beste keuzes te maken voor uw persoonlijke datacluster.

We hopen u spoedig te mogen begroeten in onze Cloud.

www.project-ada.nl, www.project-ada.com, www.project-ada.eu

Jasper Bosman: jasper@project-ada.nl
Wikke van der Hoek: wikke@project-ada.nl
Vision image

Wat zijn de voordelen voor u?


Ongeëvenaarde computerkracht
Project ADA gebruikt state of the art technologie in de vorm van de nieuwste computing nodes en meest recente Intel processors. Daarnaast is er een gebalanceerde systeem samenstelling gemaakt tussen computing nodes, high memory nodes, FPGA nodes en front-end storage nodes. Deze systeem configuratie maakt ons cluster geschikt voor een breedspectrum van taken en applicaties.

Wij hebben alle hardware
Dit zorgt ervoor dat ons systeem een geïntegreerd geheel is, wat de systeem performance ten goede komt. Dankzei onze technology refresh rate van 2-jaar leidt dit er ook toe dat u altijd op de meest geavanceerde computers werkt zonder daarover te hoeven nadenken. Daarnaast heeft u geen zorgen over onderhoud, afschrijving, etc.

Instantane cluster uitbreiding
Door de structuur van onze organisatie en de modulaire architectuur van onze systeem configuratie, zijn wij instaat om binnen 24 uur onze systemen uit te breiden om u te kunnen voorzien van alle gewenste rekencapaciteit. Dit gebeurt aan de hand van systeem gebruik en voorspellende systeembelasting verwachtingen observaties.

Unique klant beleving
Wij willen u als gebruiker een ongeëvenaarde gebruikerservaring geven. Dit doen wij door, naast een command-line terminal een grafische werkomgeving aan te bieden. Deze grafische omgeving is direct gekoppeld aan onze clustermanagement software. Hierdoor maakt u direct gebruik van de hoogst mogelijke rekencapaciteit van ons systeem zonder hiervoor ingewikkelde procedures te volgen. Daarnaast is er de vrijheid om uw eigen software te installeren of gebruik te maken van de door ons aangeboden software

Waarom project-ADA voor u?
  • Geen investeringskosten, onderhoudskosten of servicecontracten
  • Lagere overheadkosten
  • Geen afschrijving van eigensystemen
  • Gegarandeerde uptime
  • Minder latentie t.o.v. Google, Amazon etc.
  • Snelle uitbreiding van systemen mogelijk
  • Persoonlijk contact gewenst om software te optimaliseren
  • Wij zijn een bedrijf, professioneel en klantgericht


Project ADA, service is ons sleutelwoord